Comfortabel computeren met de beeldschermbril

6 juli 2023 in


Spendeert u dagelijks meerdere uren achter de computer, en krijgt u dan last van vermoeide, prikkende of droge ogen? Of ervaart u zelfs stevige hoofd- of spierpijn van het langdurig zitten achter het felle beeldscherm? Veel mensen denken dat het dragen van een lees- of multifocale bril tijdens het computeren voldoende ondersteuning biedt, maar dit is helaas niet zo. In deze blog leest u hoe en waarom een computerbril u helpt om weer comfortabel te computeren.

Een leesbril bestrijdt deze klachten niet

De reden dat een leesbril en multifocale bril niet voldoen tijdens het computeren, is omdat deze niet speciaal ontwikkeld zijn voor dit gebruik. Een leesbril is bedoeld voor een erg korte afstand. U moet uw ogen inspannen en naar het beeldscherm toe leunen om scherp te kunnen zien. Heeft u een multifocale bril, dan wilt u alleen het onderste deel van de glazen gebruiken. Om goed te zien, moet u uw hoofd kantelen om het scherm te bekijken. Deze verkeerde houdingen kunnen hoofd- en nekpijn bezorgen.

Een computerbril voor een groter kijkoppervlak

Een computerbril is ideaal voor brildragers van 42+ die regelmatig, voor langere tijd achter de computer zitten. De bril geeft uw ogen meer ruimte, de luxe van een groter kijkoppervlak. Hierdoor kunt u ontspannen achter de computer kruipen, en heeft u geen last meer van lichamelijke klachten als pijn of irritatie.

Computerbril op maat

Alleen u kent uw computergebruik het best. Daarom stemmen wij uw beeldschermbril altijd persoonlijk voor u af. De omgeving waarin u werkt is zeer bepalend. Wisselt u bijvoorbeeld veel tussen het kijken naar uw beeldscherm en uw omgeving? Of kijkt u non-stop naar uw beeldscherm? Of bent u bijvoorbeeld een tandarts, kunstschilder of monteur en heeft u deze bril nodig om u scherp te kunnen zien? Wij kunnen de bril tot wel 4 meter voor u afstemmen en ook zijn er diverse coatings om te zorgen dat het licht van het scherm de ogen niet irriteert.

Is zo’n beeldschermbril wat voor u?

Ontdek of een beeldschermbril u van uw vermoeide, prikkende ogen en/of hoofd- of nekklachten af kan helpen. Kom langs, wij helpen u graag!

Deel deze post