Over ons

Welkom bij Konings Opticien en Optometrist, waar wij ons richten op het perfectioneren van uw zicht en het zorgen voor jouw ooggezondheid. Al ruim 40 jaar staan wij bekend om onze deskundigheid, persoonlijke service en hoogwaardige producten. Als team van opticiens en optometristen hebben wij een passie voor oogzorg en streven wij naar de best mogelijke oplossing voor u.

Lees meer

EXPERTISE EN STIJL

Een unieke ervaring

We begrijpen dat elk oog uniek is en daarom verdien je een unieke ervaring. Onze moderne en tijdloze winkel, gelegen in het hart van de stad, biedt een ontspannen sfeer om de tijd te nemen om voor jouw ogen te zorgen. Onze optometristen zijn experts in hun vakgebied en gebruiken de meest geavanceerde technologie om ervoor te zorgen dat jouw ogen gezond zijn en jouw zicht optimaal is. Wij geloven dat iedereen het verdient om goed te zien en daarom bieden we een persoonlijke en individuele aanpak. Kom langs en ervaar het zelf bij Konings Opticien en Optometrist!

DE OOGZORGSPECIALIST IN DE REGIO

Onze geschiedenis

Bij Konings Opticien en Optometrist zijn we al meer dan 40 jaar toonaangevend in onze regio. In die tijd hebben we veel veranderingen doorgemaakt, maar onze passie voor oogzorg is altijd hetzelfde gebleven. We zijn trots op onze geschiedenis en op de beste oogzorg die we al meer dan 40 jaar aan onze klanten bieden, maar we kijken ook naar de toekomst en blijven ons continu ontwikkelen om de beste diensten en producten te bieden voor onze klanten. Want ook in de toekomst blijft Konings dé specialist in oogzorg.

1980

Visie wordt werkelijkheid

In 1980 wordt Konings Optiek opgericht door Leen Konings, met een visie om de beste oogzorg aan te bieden in de regio.

1997

Groei en uitbreiding

In 1997 breidt Konings Optiek uit met een groter team en een vernieuwde winkel, om zo meer klanten te kunnen bedienen.

2001

Samen vooruit

In 2001 wordt Camille Mentink mede-eigenaar en begint een nieuwe fase van succesvolle samenwerking bij Konings Optiek.​

2002

Moderne visie en uitstraling

In 2002 ondergaat de winkel een grote renovatie, waarmee een moderne uitstraling wordt gecreëerd en het assortiment wordt uitgebreid.

2012

Verdere uitbreiding 

In 2012 komt het buurpand beschikbaar en wordt de winkel van Konings Optiek met maar liefst 75m² uitgebreid!

2014

Een nieuwe fase

In 2014 wordt Konings Optiek volledig overgenomen door Camille Mentink. Oprichter Leen Konings blijft werkzaam in het bedrijf.

2018

Helemaal bij de tijd

In 2018 krijgt het interieur in de winkel een flinke facelift en is de uitstraling weer helemaal bij de tijd.

Ray-Ban Premium Dealer

In 2018 wordt Konings Optiek officieel Ray-Ban Premium Dealer met de grootste collectie in de regio, waardoor klanten kunnen kiezen uit een uitgebreid assortiment.

2019

Nieuwe samenwerking

In 2019 wordt Ary Polder mede-eigenaar van Konings Optiek en gaat er een nieuwe, succesvolle samenwerking van start.

2021

Verhuisplannen

In 2021 ontstaat na een periode van groei het plan om te zoeken naar een nieuwe, ruimere locatie. Deze wordt gevonden aan de Brouwersgracht.

2022

Een naam die past

In 2022 kreeg Konings Optiek samen met de nieuwe locatie een nieuwe naam die beter weerspiegelt waar het bedrijf voor staat: Konings Opticien en Optometrist.

Een nieuw hoofdstuk

In 2022 opende Konings Optiek hun nieuwe, moderne en tijdloze winkel in het hart van Veenendaal, om klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

2023

Welverdiend pensioen

In 2023 neemt Leen Konings afscheid van Konings Optiek na een succesvolle carrière van 43 jaar.

Persoonlijk advies

Bij Konings Opticien en Optometrist vinden we het geven van persoonlijk advies erg belangrijk. We nemen de tijd om naar jouw wensen en behoeften te luisteren en kijken naar wat het beste bij jou past. Naast het kiezen van een bril of contactlenzen, bieden we ook nazorg om ervoor te zorgen dat alles goed blijft zitten en comfortabel aanvoelt. 

We nodigen je graag uit om langs te komen in onze winkel, waar ons deskundige team je kan helpen en adviseren op het gebied van oogzorg en stijl! Als nu nog vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op!

Contact

Groei met ons mee

Bij Konings Opticien en Optometrist draait alles om het verbeteren van zicht en ooggezondheid met passie. Als jij deze passie deelt, nodigen we je uit om ons team te versterken. 

Onze vacatures

​​Maak een afspraak met één van onze specialisten.

Plan zelf een moment voor personal shopping, een oogmeting of een van onze andere diensten.