De scholen zijn begonnen: tijd voor een goede bril!

6 juli 2023 in


De zomervakantie is voorbij en de scholen zijn ondertussen weer begonnen. De boeken zijn gekaft en er ook zijn nieuwe kleren gekocht. De jongeren lopen er graag hip bij, ze willen goed voor de dag komen op de eerste schooldag. Wellicht heeft uw kind ook een bril nodig heeft voor het nieuwe schooljaar, maar geen paniek!  Steeds meer Kids en Teens dragen tegenwoordig een bril. En op voorwaarde dat je een mooie uitzoekt, zijn brillen juist hartstikke cool!

Slechter zien

De hoeveelheid jongeren die slechtziend is, is de afgelopen jaren gegroeid. Het zien van veraf valt voor sommige kinderen niet mee, waardoor het bord lezen in de les niet goed lukt. Het ouderwetse schoolbord waarop geschreven werd met krijt, is ingeruild voor het digitale ‘smartboard’ waarop de docent kan schrijven, tekenen, websites openen en video’s kan afspelen. Maar het nadeel van een smartboard is dat het contrast veel lager ligt, waardoor kinderen zich meer inspannen om de tekst te kunnen lezen. Dit kan zorgen voor vervelende hoofdpijn en verminderde concentratie.

De oorzaak 

In veel gevallen is slechtziendheid erfelijk, maar tegenwoordig is er nog een factor die invloed heeft op je zicht: het smartphone- en/of tabletgebruik.  Het frequent gebruik van smartphones en tablets zorgt ervoor dat kinderen zich veel meer focussen op wat ze dichtbij zien. De ogen raken steeds meer gewend aan het  dichtbij kijken in verhouding met hoeveel ze van veraf zien.

Hippe brillen voor de jeugd

Gelukkig zijn er tegenwoordig fantastisch mooie brilmonturen te verkrijgen in allerlei soorten en maten. Bij Konings Optiek heb je de keuze uit ruim 100 hippe, stoeisterke én betaalbare brillen voor jongeren. In onze collecties Konings Kids en Konings Teens maken we het uitkiezen van een nieuwe bril nét zo leuk als het zoeken naar nieuwe sneakers…

Deel deze post
Labels