Last van lichtschitteringen voorbij met gepolariseerde glazen!

7 juli 2023 in


De term gepolariseerde glazen kent u wellicht al. Maar wat houdt het nou precies in? Polariserende glazen voorkomen schittering door lichtweerkaartsing. Bijvoorbeeld bij fel licht op de weg, op de piste of op het water. Ontdek of gepolariseerde glazen de uitkomst bieden voor u!

Zijn polariserende glazen onmisbaar?

Naast dat een zonnebril een modeaccessoire is, beschermt een zonnebril uw ogen ook tegen de zon. Máár de een ‘klassieke’ zonnebril vermindert slechts de horizontale schitteringen van het licht. Met gepolariseerde glazen heeft u daar geen last meer van. Gepolariseerde glazen gaan namelijk schittering door lichtweerkaatsing tegen.

Hoe werken gepolariseerde glazen?

Polarisende glazen bevatten een speciale, plastic folie die voor absorptie van de reflectie zorgt. In die folie zit een filter die schittering en weerkaatsing van licht tegenhoudt. Hierdoor krijgen uw ogen rust.

Wanneer raden wij een gepolariseerde zonnebril aan?

Autorijders of buitensporters profiteren al gauw van de voordelen van een gepolariseerde zonnebril. Mensen die vaak op de weg zijn, hebben wel eens te maken met laaghangende zon of weer dat ineens omslaat. Daardoor ontstaan er schitteringen door regenplassen op de weg.  In zo’n geval is het handig om een polaroid zonnebril in de auto te hebben liggen. Ook in de winter komt zo’n bril van pas. Bijvoorbeeld tijdens het skiën of snowboarden waarbij licht ook vaak weerkaatst. Deze weerkaatsing van de zon op de sneeuw werkt namelijk verblindend en met gepolariseerde glazen in uw bril heeft u daar minder last van. Voor veel vissers geldt hetzelfde, de schittering op het water werkt net zoals in de andere gevallen verblindend.

Eén (heel klein) nadeeltje

Beeldschermen van smartphones, laptops, navigatieschermen etc. zijn al voorzien van een polariserende functie. Wanneer u met gepolariseerde zonnebril kijkt naar deze schermen, zal het beeld wat donkerder ogen.

Maak uw gepolariseerde montuur persoonlijk

Een van de grote voordelen is dat de keuze uit polaroid glazen enorm is. Van donker en licht tot ontzettend gekleurd. Zo is er voor iedereen wat wils. U kunt ook makkelijk wisselen van glazen. Bij Konings Optiek probeert u de verschillende glazen uit en stelt u zo samen uw eigen montuur bij elkaar.

Deel deze post