Meer gemak dankzij een goede buitensportbril

6 juli 2023 in


Heeft u tijdens het buitensporten ook wel eens last van de felle zon of wind in uw ogen? Een prettige oplossing is een buitensportbril, zo beschadigt u uw correctiebril zeker niet. De buitensportbril is niet alleen zeer stevig, ook het comfort en de kwaliteit van het zien gaan vooruit. In deze blog leest u hoe een buitensportbril (op sterkte) u op verschillende manieren meer comfort kan brengen tijdens buitensporten.

Beter zicht dankzij buitensportbrillen

We horen het steeds vaker in onze winkel; mensen die last krijgen van de felle zon, wind of zand in hun ogen tijdens het buitensporten. Daarom wordt er vaak gekozen om dan maar geen correctiebril of lezen te dragen tijdens het buitensporten. Dit is niet de meest ideale oplossing, want ook uw zicht is tijdens het sporten erg belangrijk. Een goede sportbril biedt dan uitkomst.

De sportbril op scherpte  verbetert uw zicht dankzij de juiste kleur glazen, met bijvoorbeeld een rode, oranje of bruine tint. De glazen verhogen het contrast en weerkaatsen het felle zonlicht. U heeft dan niet de neiging om uw ogen niet dicht te knijpen of weg te kijken. Dit is bij tennissen, fietsen en zelfs klimmen een groot voordeel.

Stabiel en luchtig

Ook is de pasvorm van een sportbril anders dan een reguliere correctiebril. De sportbril sluit namelijk beter aan op uw gezicht. U heeft dan geen last meer van koude wind of zand.  En uw ogen zijn beter beschermd tegen deze invloeden! Ook helpt de pasvorm u zorgeloos te sporten, want u voelt de sportbril vrijwel niet zitten. De monturen zitten stevig, dus hoeft u zicht geen zorgen te maken dat de bril van uw neus zakt of nog erger: hem verliezen wanneer u valt.

Ondanks de strakke monturen, zijn sportbrillen zijn erg robuust, maar ook weer heel flexibel. Ze zullen dan ook niet beschadigen bij een valpartij of als er bijvoorbeeld een bal tegenaan komt.

Bescherming tegen UV straling

Een belangrijke factor is dat een buitensportbril uw ogen ook goed beschermt tegen UV straling. En als opticiens vinden wij dit wel heel belangrijk, want te veel UV straling tast de gezondheid van de ogen aan.

Een sportieve twist

Een niet onbelangrijk detail: sportbrillen staan super sportief, en fleuren direct uw sportoutfit op. De moderne monturen hebben aerodynamische designs, wat het sporten veel makkelijker maakt. Vaak worden de brillen ook gebruikt als zonnebril of als mode-item. Er is écht voor iedereen een sportbril naar wens.

Wilt u weten welke sportbril bij u past? We adviseren u graag, vrijblijvend, in onze optiek. Komt u eens langs voor persoonlijk advies of om sportieve monturen te passen?   

Deel deze post