Op skivakantie? Vergeet uw zonnebril niet!

7 juli 2023 in


Bij een zonnebril denkt u al snel aan de zomer, maar ook in de winter is het geen overbodige luxe. Al helemaal als u zich op de piste bevindt ter bescherming van uw ogen!

Extra veel UV-straling door weerkaatsing

Heerlijk als er verse sneeuw op de bergen ligt! Kijk echter uit met uw ogen, want een combinatie van zon, bergen en sneeuw kan gevaarlijk zijn. De sneeuw weerkaatst 80% van alle zonnestraling, waardoor uw ogen veel UV-straling te verduren krijgen (soms wel 10 keer meer dan in Nederland!). Dit tast het hoornvlies in uw oog aan, die net als uw normale huid kan verbranden. Met branderige en tranende ogen als gevolg.

De ideale zonnebril voor de wintersport

Een zonnebril is dus geen overbodige luxe, maar zéér belangrijk om uw ogen te beschermen. Waarop kunt u letten bij het uitzoeken van een zonnebril voor de wintersport? Naast dat een bril gewoonweg goed moet staan, is het verstandig om op de volgende punten te letten:

UV-Filtering

Als eerste is het belangrijk dat de bril een hoog UV-filter heeft, zodat uw ogen beschermt zijn. U herkent het UV-filter aan het CE-teken aan de binnenkant van de brillenpoten. Een geschikte zonnebril tijdens de wintersport heeft minimaal CE 3.

Passend montuur

Een goede zonnebril beschermt uw ogen ook tegen vallende sneeuw of harde wind. Test daarnaast of de bril goed blijft zitten als u beweegt. Niks vervelender dan telkens uw zonnebril op uw neus moeten terugduwen tijdens het skiën. Wilt u geen risico’s lopen? Kies voor een echte sportbril óf skibril, deze zijn bestand tegen vallen en hebben goede isolatie om het beslaan van uw glazen tegen te gaan.

Glazen

Om oogletsel tijdens het skiën te voorkomen is het raadzaam om kunststof glazen te nemen. Daarnaast zijn gepolariseerde glazen een echte aanrader in de sneeuw! Ze blokkeren de weerkaatsing van het licht waardoor u beter en rustiger zicht heeft tijdens uw afdaling.

Als u naar beneden skiet, komt u langs zonnige en schaduwrijke/bewolkte plekken op de piste. Om de veranderingen van het licht goed op te vangen, is het erg handig om te kiezen voor zogenaamde contrast verhogende brillenglazen. Door hun specifieke kleurkeuze bieden ze ook in donkerdere omstandigheden genoeg helderheid zodat u gewoon verder kan skiën en uw zonnebril op kan houden. Dit ziet u terug in de gele en oranje glazen in sportbrillen en skibrillen.

Ontdek onze grote en onderscheidende brillencollectie

Met keuze uit wel 1.500 stijlvolle merkmonturen van zo’n 30 bekende en betaalbare topmerken zit er vrijwel altijd een montuur bij waar u op verliefd wordt. En die uw gepersonaliseerde glazen eer aan doen. Onze brillencollectie is stijlvol en gevarieerd. Van trendy, modern en eigentijds tot klassiek.

Komt u snel een keer kijken? Maak een afspraak.

Deel deze post