Welk montuur past het beste bij u?

Zo kiest u het juiste montuur bij uw kleurtype!
7 juli 2023 in


Herkent u dat? Die knalrode bril die uw collega zo goed staat, maar zodra u hem opzet hij totaal niet tot zijn recht komt? Dat is helemaal niet erg en juist erg logisch. Eerder gaven we al aan dat uw gezichtsvorm invloed heeft op het juiste montuur. Maar er is nóg een belangrijke factor van invloed op de uitstraling van uw bril. Namelijk uw kleurtype. Naast uw gezichtsvorm spelen dus ook huidskleur en haarkleur een rol!

Laten we starten met uw huidskleur. Het kleurtype dat u bent is afhankelijk van uw huidskleur. Er zijn in principe twee kleurcategorieën te onderscheiden namelijk blauwachtig (koel) of geelachtig (warm).  Bij koele kleurtypes is uw huidskleur roze of roodachtig. Bij warme kleurtypes is dat gelig of olijfkleurig. Wordt u snel bruin? Dan is de kans groot dat u een warm kleurtype bent. Het kleurtype dat u heeft, bepaalt mede welke kleur bril bij u past. Hieronder ziet u een overzicht van kleuren die bij warme en koele types passen. En, bent u verrast door de kleuren die bij uw kleurtype passen? Of draagt u al jaren deze kleur (of combinatie van kleuren) en is het een bevestiging?

Wat voor rol speelt mijn haarkleur dan?

Ook uw haarkleur heeft invloed op de ideale montuurkleur. We onderscheiden zachte kleuren, gele tinten of kille kleuren. Logischerwijs is onderstaande slechts een richtlijn die natuurlijk te maken heeft met de keuze voor het montuur. Toch kan het ook voorkomen dat een andere kleur montuur tóch echt beter bij u pas, want zo zwart-wit is het nou eenmaal niet. Bij ons bent u hoe dan ook gegarandeerd van een eerlijk advies vanuit deskundige optiek.

1. Blond

Bij mensen met blond haar past doorgaans een montuur met een zachte kleur. Zachte kleuren zorgen er namelijk voor dat uw haar beter tot zijn recht komt zonder overheersend te zijn op uw gezicht. Donkere en kille kleuren zoals groen, blauw of lichtgekleurde metalen kunt u beter vermijden.

2. Bruin

Er zijn verschillende soorten bruine haarkleuren, lichtbruin, kastanjebruin en donkerbruin. Heeft u een lichtbruine haarkleur? Dan past een bril met warme metalen waarschijnlijk goed bij u. Daarentegen kunt u kille kleuren of lichtgekleurde metalen beter vermijden. Dit geeft uw gezicht namelijk een bleke uitstraling.

Voor mensen met kastanjebruin haar, raden wij veelal kleuren als goud, koper of roodbruin aan. Gele tinten maken uw haar een beetje dof, vermijd daarom deze kleur.

Bij donkerbruine haarkleuren passen lichtgekleurde metalen, zoals roodkoper of zilver vaak goed. Zwart past ook goed bij deze haarkleur. Zachte kleuren raden we dan weer af.

3. Zwart

Donkere kleuren gaan in principe goed samen met alle donkere kleuren zoals zwart, donkergroen of roodkoper. Bleke kleuren kunt u beter vermijden, die steken meestal iets te erg af tegen uw donkere haar.

4. Grijs

De kleur grijs heeft twee soorten kleuren, namelijk lichtgrijs en donkergrijs. Voor mensen met lichtgrijs haar, zien we vaak  dat diepe kleuren zoals zeeblauw of kersenrood mooi staan. Dit is een goede aanvulling op uw natuurlijke haartint.

Felle kleuren in het montuur van metaal of kunststof passen juist écht goed bij mensen met donkergrijs haar. Donkere of zware monturen doen het over het algemeen minder goed bij dit type kleur.

Het juiste montuur is belangrijk

Een bril is het eerste wat men ziet en het maakt het gezicht zo veel sprekender. Gezichtsanalyse en daaropvolgend een kleur- en vormadvies voor uw nieuwe montuur is bij Konings Optiek daarom een onderdeel van ons advies. Uiteraard kijken we naar het totale plaatje en moet een montuur ook bij u als persoon passen. We begrijpen dat de keuze voor een passend montuur lastig kan zijn, daarom helpen we u er graag bij. Wat we ook vaak zien is dat de laatste trends van invloed zijn op de montuurkeuze. Logisch, we dragen graag trendy monturen. Toch is het zeker de moeite waard om naast de trends, rekening te houden met de juiste kleur bij uw gezicht. Wat is er nou mooier dan een tevreden klant met een montuur wat het gezicht nóg mooier laat uitkomen.

Deel deze post