Kinderzonnebrillen

Essentieel voor de jonge ogen!
4 juli 2023 in


Wanneer de eerste zonnestralen beginnen te schijnen, rennen uw kids de deur uit: wat is het lekker weer om buiten te spelen! Hoewel we zelf vaak direct een zonnebril opzetten, is dit voor onze kinderen vreemd genoeg een stuk minder vanzelfsprekend. Wist u dat de ogen van uw kinderen meer licht doorlaten dan die van volwassenen? Een kinderzonnebril is daarom essentieel voor de bescherming van de jonge ogen! 

Ook de ogen van uw kind zijn nog in ontwikkeling

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 80% van de ouders hun kinderen regelmatig insmeert met zonnebrand, maar bijna 70% vergeet hun kinds een zonnebril te laten dragen. Dit terwijl een kinderzonnebril een must is om de ooggezondheid te beschermen.  Het pigment in de ogen van jonge kinderen, met name onder de 10 jaar, is namelijk nog niet volledig ontwikkeld. Hierdoor zijn zij een stuk kwetsbaarder zijn voor de schadelijke UV-straling.


Geef de jonge ogen de beste bescherming!

Bij Konings Optiek vindt u alleen de beste kinderzonnebrillen: prachtige monturen, óók op sterkte, die de ogen van uw kind de optimale bescherming geven. Heeft uw kind al een zonnebril en bent u benieuwd of deze zonnebril voldoende bescherming biedt? Deze korte checklist geeft weer waaraan een goede (kinder)zonnebril voldoet:

  • De bril heeft een ‘400-UV’ vermelding. Dit betekent dat de glazen bijna 100% bescherming bieden. Soms staat dit letterlijk op het montuurtje.
  • De CE markering is minimaal 3. Een CE markering van 3 staat voor ongeveer 75% procent bescherming tegen verblinding. Een minimum van 3 raden wij aan.
  • De juiste pasvorm. We zien vaak dat kinderen een zonnebril af willen zetten, dit komt vaak doordat het montuur niet goed past en daardoor irriteert. Wanneer de zonnebril niet knelt of afzakt, maar stabiel en stevig zit zal uw kind de zonnebril prettig kunnen dragen.


De coolste kinderzonnebril vindt u bij Konings Optiek

De zoektocht naar een goede én prettig zittende kinderzonnebril kan soms een lastige klus zijn. Gelukkig hebben de opticiens van Konings Optiek ruime ervaring om samen met u én uw kind de coolste kinderzonnebril te vinden. Want wanneer uw kind actief meehelpt bij het uitkiezen van zijn of haar nieuwe zonnebril, vergroot dat de kans dat hij of zij hem ook echt zal dragen. En, wat denkt u? Komt u binnenkort ook even langs?

Deel deze post