Veilig op reis met onze vakantiecheck

6 juli 2023 in


De autovakantie is, ook in 2016, populair onder Nederlanders. Favoriete bestemmingen zijn nog altijd Frankrijk, Spanje, Italië en Kroatië. Wat veel van de bestuurders  niet weten is dat een reservebril of –lenzen in het dashboardkastje in veel van deze Europese landen verplicht is. Kom zonder afspraak bij ons langs voor de gratis vakantiecheck van uw ogen, (reserve)bril of lenzen. Of profiteer van onze Koningscollectie met de aanschaf van uw reservebril.

Populariteit autovakantie

Volgens Autoscout24 gaat maar liefst 70 procent van de Nederlandse autobezitters met de auto op vakantie. Het grootste deel van deze groep rijdt 3 tot 10 uur naar de vakantiebestemming en 12 procent is zelfs langer dan 15 uur onderweg.

Zicht is een belangrijke voorwaarde voor een veilige reis

Vakantiegangers zijn zich vaak niet bewust dat goed zicht in de auto de veiligheid tijdens hun rit verhoogt. De auto krijgt een extra beurt voor vertrek. Ruitenwissers worden vervangen en ramen worden extra grondig schoongemaakt. Spiegels worden gereinigd en gesteld. Wat zij echter vaak vergeten is dat de eigen ogen de belangrijkste factoren zijn voor een veilige tocht.

Want, wat nu als u uw bril of lenzen kwijtraakt of beschadigt? Dan komt men er vaak achter dat er voor  het vertrek niet is gedacht aan een reserve set. Dit beïnvloedt de rijveiligheid aanzienlijk. In Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland en Oostenrijk is een reserve set verplicht en worden dan ook regelmatig boetes uitgedeeld voor het ontbreken– ervan .

Gaat u nog op vakantie?

Met onze vakantiecheck van uw ogen, bril(len) of lenzen gaat u optimaal voorbereid en veilig op reis. Ook tijdens de herfst- en wintervakantie. Kom voor u vertrekt nog even langs.

Konings Optiek . Moderne focus en deskundige oogzorg weten onze klanten gemiddeld op een 9 te waarderen.


Deel deze post
Labels