Voorkom geïrriteerde ogen met de juiste lenzenvloeistof

7 juli 2023 in


Lenzen zijn ontzettend handig. Toch krijgen we vaak de vraag hoe men afkomt van geïrriteerde ogen of hoe het kan dat lenzen aan het eind van de dag niet langer lekker zitten. De oplossing zit hem vaak in de keuze van uw lenzenvloeistof in combinatie met uw lenzen. Die kwaliteit kan mogelijk niet goed genoeg zijn. We leggen het u uit …

Is goedkope lenzenvloeistof net zo goed als dure? 

Een veelgemaakte fout bij de keuze voor een lenzenvloeistof, is dat mensen meestal voor de goedkoopste oplossing kiezen. Niet doen, is ons advies! Het zijn tenslotte uw ogen, die moeten nog een tijdje mee. Het beste is daarom ook om niet zelf te kiezen, maar advies in te winnen bij een contactlensspecialist. Zij weten welke combinatie het beste is, dat hangt namelijk af van allerlei variabelen zoals:

  • het materiaal van de lens;
  • de eigenschappen van uw ogen;
  • de levensduur van de lens;
  • de manier waarop u ze gebruikt.

Om de geïrriteerde ogen te voorkomen, adviseren wij een lenzenvloeistof die bij de conditie van uw ogen past. In goedkope vloeistof , bijv. het huismerk van de drogist, zitten minder actieve stoffen. Deze stoffen reinigen de lens minder en zo ontstaat er een opbouw van eiwit en bacteriën in uw lens die troebel zicht, droogheid en ontstekingen veroorzaken. Deze lenzenvloeistof is dan ook niet gemaakt voor al het hedendaagse comfortabele materiaal waar lenzen van gemaakt zijn.

Welke lenzenvloeistof krijg ik bij Konings Optiek? 

Bij Konings Optiek werken we met lenzenvloeistof van hoge kwaliteit. Dat komt doordat wij de lenzenvloeistof zorgvuldig hebben uitgekozen zodat deze optimaal aansluiten op het materiaal van waar onze lenzen van zijn gemaakt. Zo bevat de vloeistof een hogere concentratie reinigingsstoffen, waardoor deze de lens beter schoon houden zonder dat er irritatie aan het oog ontstaat.

Tip:  

Bij droge ogen gebruikt u in combinatie met de juiste lenzen ook een speciale vloeistof die ervoor zorgt dat er meer vocht achter de lens blijft waardoor het zicht beter is. Deze speciale formule vindt u alleen bij vloeistoffen van de hoogwaardige merken. Dit vindt u daarentegen niet terug in een standaard alles in één vloeistof van de drogist. Door regelmatig op lenscontrole te komen, kunnen wij heel erg goed de juiste combinatie van lenzen en lenzenvloeistof maken voor langer draagplezier.

Waarom is er speciale vloeistof  voor harde en voor zachte lenzen? 

Er is een verschil is tussen lenzenvloeistof voor harde en zachte lenzen. De materialen van beide lenssoorten hebben namelijk verschillende eigenschappen.

Een zachte contactlens is gemaakt van waterabsorberend kunststof en bestaat dus voor een groot deel uit water. Een harde contactlens absorbeert niet, deze is namelijk gemaakt van hoog zuurstofdoorlatend kunststof.

Het is belangrijk dat u hier rekening mee houdt, want lenzenvloeistof werkt samen met de eigenschappen van uw lens. De samenstelling van lenzenvloeistof voor harde en zachte contactlenzen verschilt dus enorm.

Deel deze post