Wat is het verschil tussen een oogmeting en optometrisch onderzoek?

1 augustus 2023 in


Bij Konings Optiek werken enkel opgeleide vakspecialisten. Van opticiens, contactlensspecialisten tot optometristen. Afhankelijk van uw klachten en wensen komt u terecht bij de betreffende deskundige die een oogmeting of optometrisch onderzoek uitvoert. Maar wat is het verschil tussen deze twee soorten oogonderzoek?

Oogmeting

Bij alle oogklachten beginnen onze specialisten met een uitgebreide oogmeting. Hierin kijken wij met zorg en deskundigheid naar uw zicht. Uw kijkgedrag komt hierbij aan bod, maar ook uw dagelijkse activiteiten. Zit u bijvoorbeeld vaak achter een beeldscherm, of sport u veel (buiten)? En hoe staat het met uw algehele gezondheid? Heeft u een hoge bloeddruk, diabetes of hoofdpijn? En hoe gaat het met uw ogen? Zijn ze vaak rood en geïrriteerd?  Of heeft u misschien een  oogaandoening in de familie?  Al deze factoren nemen wij mee in ons advies, zodat u straks de  perfecte kijkoplossing heeft.

Het kan zo zijn dat opgeleide vakspecialisten tijdens een oogmeting de signalen of gevolgen van een oogziekte ontdekken. U wordt dan doorverwezen voor een optometrisch onderzoek.

Optometrisch onderzoek

Tijdens een optometrisch onderzoek voert de optometrist aanvullende onderzoeken uit. Zo krijgt u inzicht of u mogelijk een oogziekte of oogaandoening heeft. Dit gepersonaliseerde onderzoek is specifiek samengesteld voor uw situatie en klachten. Gebaseerd op de uitkomsten krijgt u advies over uw kijkoplossing, mogelijke verlichting van klachten of wordt u doorverwezen naar de oogarts.

Altijd passend en deskundig advies

Wat uw oogklachten ook zijn, wij voorzien u altijd van passend en deskundig advies. Dat u dat van vakmensen krijgt, is niet meer dan vanzelfsprekend voor ons. Zo bieden we de beste oogzorg voor iedereen.

Ontdek onze grote en onderscheidende brillencollectie

Met keuze uit wel 1.500 stijlvolle merkmonturen van zo’n 30 bekende en betaalbare topmerken zit er vrijwel altijd een montuur bij waar u op verliefd wordt. En die uw gepersonaliseerde glazen eer aan doen. Onze brillencollectie is stijlvol en gevarieerd. Van trendy, modern en eigentijds tot klassiek.

Komt u snel een keer kijken? Maak een afspraak.

Deel deze post