Lenzen dragen op vakantie? Geen probleem met onze tips!

7 juli 2023 in


Gaat u deze zomer op vakantie? Als u dagelijks lenzen draagt, wilt u dit op vakantie vast ook. Het is prettig om goed voorbereid op vakantie te gaan, zo gaat u zonder stresssituaties of pijnlijke ogen op reis. We geven u tips om goed voorbereid uw lenzen op vakantie te dragen.

Als u op vakantie gaat,  wilt u echt zorgeloos kunnen genieten. Daarom raden we u aan om daglenzen te dragen! Daglenzen hebben vele voordelen (bekijk dit artikel met de voordelen) en zijn erg prettig in gebruik. Ze zijn namelijk  hygiënisch, u draagt ze tenslotte slechts één dag. Daarnaast hoeft u ze niet schoon te maken en te bewaren . En het zijn de ideale lenzen op vakantie. En ook heel handig: de kans op een oogontsteking, bijvoorbeeld door het zwembadwater, is minimaal. Dobber maar lekker rond op dat luchtbedje!

Lenzenvloeistof tijdens vakantie

Draagt u toch liever maandlenzen of harde lenzen, zoals u gewend bent? Dan is het verstandig om voldoende lenzenvloeistof mee te nemen en deze op de juiste manier te bewaren. We raden aan om twee (kleinere) flesjes mee te nemen, ééntje in uw handtas en ééntje in een koffer. Zo verkleint u de kans om zonder lenzenvloeistof te zitten. Koop bijvoorbeeld twee reisverpakkingen!

Het is fijn om de lenzenvloeistof in het vliegtuig of in de auto bij te hebben. Het kan voorkomen dat u door de droge lucht ook droge, geïrriteerde ogen krijgt. Door uw lenzen even op te frissen met lenzenvloeistof, kunt u weer onvermoeid zien.

Nog een tip: bewaar uw lenzenvloeistof op een koele plek, daarmee behoudt u de kwaliteit van de vloeistof. Zet het flesje bijvoorbeeld in een koelkast of koelbox, als dit mogelijk is.

Lenzen en lenzenvloeistof en vliegtuigbagage

De lenzenvloeistof kunt u gerust meenemen in uw handbagage, wist u dat? Dat raden we ook zeker aan. Let wel op: iedere vliegmaatschappij heeft eigen regels omtrent het meenemen van vloeistoffen, check op de website hoe u vloeistoffen in de handbagage mag meenemen. Vaak is  een transparante, hersluitbare zak toegestaan met vloeistoffen van maximaal 100 milliliter. Controleer dit even van tevoren op de website van de vliegmaatschappij. Vergeet ook de lenzenhouder(s) niet in te pakken.

Benieuwd welke lenzenvloeistof geschikt is voor uw type lenzen? Lees dan onze blog over ‘De juiste lenzenvloeistof voor uw ogen’.

Reservebril en lenzen op vakantie 

Draagt u (dag)lenzen op vakantie? Neem voor de zekerheid altijd een bril op sterkte mee én reservelenzen. Het kost u niet veel plek in de koffer, maar bespaart wel latere zorgen als u uw lenzen kwijtraakt of geïrriteerde ogen krijgt. Stelt u zich eens door dat u na die mooie duiktocht uw lenzen kwijt raakt … Dan is een reservesetje wel zo handig dus!

Zonnebril is een must 

Vergeet zeker de zonnebril(len) niet als u naar een lekker zonnig vakantieoord gaat. Een goede zonnebril beschermt de ogen tegen de oogziekten Cataract (Wat is Cataract?) en Maculadegeneratie op latere leeftijd. Kies altijd voor een zonnebril met UV400 of ‘100% UV’ bescherming, dan zijn uw ogen goed beschermd! En bovendien, een mooie zonnebril die goed bij de vorm van uw gezicht past is een ware eyecatcher. Dat wordt lekker flaneren op het strand. 

Bestel uw lenzen op tijd 

Zorg ervoor dat u uw lenzenvoorraad tijdig bestelt. Als u ze op tijd in huis heeft, hoeft u zich hier in ieder geval niet meer druk om te maken tijdens het inpakken. Scheelt weer wat vakantiestress. U bestelt uw lenzen ook gemakkelijk bij Konings Optiek, we kunnen u vertellen hoe lang het duurt voor uw lenzen klaarliggen.

Met deze tips zijn de lenzen- en of brilzorgen hopelijk niet aan de orde en kunt u zorgeloos genieten van uw welverdiende vakantie! Dus pak er een fijn boek bij, en ontspan!


Deel deze post